AH 5 Aftreden Juliana

Koningin Juliana

Afstand van de troon 30 april 1980


Als je de AH van die dag bestudeert vallen je meteen twee factoren op die een prominente rol spelen bij het thema 'kroning', namelijk:


  •     de Zon exact in oppositie met het Mc (terugtrekken uit een publieke funktie)
  •     Eq/Saturnus (einde) conjunct het 10de Huis


Op het moment dat Juliana afstand deed van de troon, werd Beatrix koningin. In haar horoscoop is dat minder herkenbaar dan in de horoscoop van de kroning van prinses Juliana.


We hebben gezien dat Jupiter, de Zon, het eerste, het 10e Huis en de Heerser van het 8e Huis een belangrijke rol spelen bij een kroning.


Laten we eens kijken naar het moment waarop prinses Beatrix de troon besteeg:De kroning  van  prinses Beatrix


Kijkend naar de Age Harmonic van 30 april zie je dat


  •    Pluto een oppositie maakt met het 'floating' Mc

Pluto is een belangrijke factor in de horoscoop van Beatrix: hij is de Heerser van haar 8ste Huis dat met macht te maken heeft. Maar wat vooral opmerkelijk is: radix Pluto is ongeaspecteerd!

  •    Neptunus, Heer 1 AH, driehoek Venus, Heerser van het 8ste AH Huis (in 5)
  •    Saturnus, radix Heer 10, in oppositie met Uranus

Behalve dat het laatstgenoemde een indicatie is voor de verandering in sociale positie, kan het symbool staan voor de omstandigheden waaronder de kroning destijds plaatsvond. Er heerste een grote woningnood: geld dat gespendeerd werd aan de kroning zou beter besteed zijn aan sociale woningbouw; "Geen woning geen kroning!" was dan ook de leuze. Tijdens de plechtigheden waren er allerlei demonstraties en schermutselingen (Uranus) met de politie (Saturnus = gezag).
  < vorige pagina                                                                                                                volgende pagina >

prinses Juliana

Juliana  afstand van de troon

Radix Beatrix

Radix Beatrix

AH kroning Beatrix

AH kroning prinses Beatrix             Klik op de afbeelding

     om haar in een apart venster 

                  te openen