Uurhoek pantoffel

Krijg ik de pantoffel terug?

Jennie belt me op en vertelt me het volgende verhaal:


Bij mij het  is het de laatste tijd regelmatig CHAOS. Ik raak van alles kwijt, de weg, de kluts, handschoenen, name it!

En woensdag had ik het weer voor elkaar (...zet maar even 'n bak koffie en ga er lekker voor zitten).


Van dinsdag op woensdag had ik weer eens slecht geslapen, 's-morgens hard gewerkt en om 12 uur vatte ik het plan op om even naar de stad te  gaan, om pantoffels te halen. De mijne waren helemaal op en ik had goede pantoffels in de aanbieding gezien met een goed voetbed en aangezien ik nogal wat last van mijn voeten heb, zijn goede pantoffels wel fijn.  Ik doe ze los in een tasje. Daarna nog wat boodschappen gedaan..en 't was markt, druk  druk... Dat vreet energie. Op de winkelpromenade voor 'n café kom ik een vriendin tegen. Ik ben doodop en vraag haar of ze zin heeft in 'n bakje thee op het terrasje. We praten wat, ze bekijkt mijn nieuwe aanwinst… Ik kijk daarna  in de tas..zie een pantoffel zitten en denk goed..hij zit er weer in… Zet de tas opzij en na een kwartier vertrek ik met het hele boeltje naar huis. Thuis gekomen pak ik mijn tas uit én... je raadt het al… ik heb maar één slof…! Ik was békaf! en terug naar de stad fietsen zag ik niet meer zitten.

Dan maar gauw naar dat café bellen.

"Waar ben jij geweest", vraagt mijn man...

“Pfff... Joh, ik heb de eerste de beste stoel gepakt... geen benul van de naam van dat café...” Ik denk zo goed als ik kan na. ..."De Geut".

"Weet je het wel zeker?" vraagt mijn man  mij..

"Ja!, we zijn bij “De Geut” geweest! Dat café op de hoek van de Hasselstraat!"

Het telefoon nummer gezocht en gebeld. Ik vertel aan de ober (ik herken zijn stem)  dat ik zojuist met een andere vrouw op het terras thee heb gedronken en vraag of hij zich mij nog herinnert.

"Ja, hoor!" zegt’ie "jij bent  Jenny  (spreekt het in het Engels uit als Djennie)...Ik verbaasd: Ik ben Jennie ja, maar 'hoe weet jij mijn naam nou?"

Waarop hij antwoord: 'Djennie Goossens heet je toch?" Nee, Jennie...Goors..zeg ik. Maar wat toevallig dat die vrouw dezelfde voornaam heeft als ik".

Enfin, hij zegt dat hij hem zo gauw niet ziet liggen, en dat er zojuist een groepje op het terrasje is gaan zitten zodat hij niet verder kan zoeken, maar dat hij me terug zal bellen als hij hem vindt.Dus Jennie belt me met de vraag: Krijg ik mijn pantoffel terug?

pantoffel terug?

De analyse


Wil ze haar pantoffel terug krijgen dan zal er een aspect moeten komen tussen de Heerser van haar Ascendant en Heer 2 óf tussen de Heerser van de Ascendant en de natuurlijke significator van de slof ( mits deze de aandacht opeist in de uurhoek door op een hoekpunt van de horoscoop te staan)

Eén, maar vooral beide Lichten boven de horizon is gunstig voor het terugkrijgen van een verloren voorwerp evenals een benefic ( Jupiter of Venus) op een hoek van de horoscoop.

De Maan staat boven de horizon, maar wel in het 12de Huis  en Jupiter staat vlak bij de Ascendant, retrograde maar sterk in waardigheid. Dat is gunstig.


In deze uurhoek is significator van Jennie, Heer 1: de Maan.

De Maan staat in het 12de Huis een positie die goed haar chaos omschrijft én: ze is iets kwijt.

De Pantoffel  is haar bezit,  Heer 2 : de Zon

óf, omdat Jupiter zo opvallend op het 1ste Huis staat: Jupiter.


Eerst kijk je naar een verband tussen Jennie ( de Maan) en Heer 2 (de Zon): dat ziet er niet goed uit. Zij komen niet bij elkaar via een aspect of antiscion .

Kijk je naar de natuurlijke significator van de pantoffel dat zie je dat de Maan op Jupiter toe loopt!

Dat zou betekenen dat ze hem terug krijgt!

De Maan loopt wat langzaam, maar de positie in het 12de Huis én in een hoofdteken geeft aan dat het niet zo lang zal duren. Over een dag ?


-----


Om 19:17 rinkelt de telefoon.  Jennie vertelt dat de ober haar zojuist heeft gebeld. Hij vertelde dat hij het hele terras nét had opgeruimd, tafels/stoelen opgestapeld, kleedjes uitgeklopt enz..... maar dat er geen slof te bekennen is.


Heb ik het dan toch niet goed gezien?


Maar vrijdag neemt Jennie weer contact op en ze vertelt:

Mijn man en ik hebben de laatste tijd de gewoonte om op vrijdag naar de stad te lopen. En, je begrijpt, die pantoffel zit me toch nog dwars en ik kijk onderweg of ik hem per ongeluk niet ergens in de goot zie liggen. Maar niets van dat al.

Komen we op de winkelpromenade en lopen we langs het terrasje waar ik gezeten had.

"Kijk", zeg ik "hier hebben we gezeten"....

"Dat is “de Geut” niet", zegt mijn man.....

"Wél!"....zeg ik...

"Nee, kijk maar er staat “Ut Kupke” boven"...

"Maar die naam is veranderd, zeg ik, er zit vast een andere eigenaar in,  vroeger was dit de “De Geut”..."

" En wat is dát dan..." mijn man wijst naar een paar meter verderop....

"De Geut".... staat er op dat café!


Dan valt er een karrenvracht aan muntjes..


…Ik heb het verkeerde café gebeld!

Ik  ging vlug “Ut kupke” in en daar lag mijn pantoffel onder de tap in een kastje op mij te wachten!


-----

Antwoord:


De uurhoek heeft dus het goede antwoord gegeven.  Met de Maan in 12 is er de chaos en vergeetachtigheid bij Jennie.  De significator van de ober, Mercurius, is Heer 12, staat zwak én combuust de Zon en symboliseert zo prachtig de naamsverwarring (hij had een totaal andere vrouw voor de geest).


< vorige pagina      

 


Wisdom begins in

wonder...


Socrates