Overstappen naar andere energieleverancier?

Overstappen naar een andere energieleverancier?

De bezuinigingen zijn voor veel mensen voelbaar in de portemonnee.  Zorgkosten en gasrekeningen rijzen de pan uit. Ook voor Carla werd het tijd om te gaan zien waar er op de vaste lasten bezuinigd kon worden. Carla had voor de zorgkosten de overstap al goed geregeld en nu was de energieleverancier aan de beurt. Carla had het hele internet afgespeurd naar een goedkope leverancier en kwam uit bij  ‘B-energie’. Ze zit al jaren bij haar huidige energieleverancier en ze aarzelt of ze de overstap wel moet doen. Er is haar veel aan een goede service gelegen.


Haar vraag: doe ik er goed aan om over te stappen naar ‘B-energie’? Zal de overstap inderdaad voordeel opleveren?

Andere energieleverancier?

De analyse


Carla heeft als significator Heer 1: Venus die pas een nieuw Teken is ingegaan.

Haar huidige energieleverancier is de Heerser van het 7de Huis : Mars.

Venus is zojuist het Teken Waterman ingelopen. Ze heeft geruime tijd in Steenbok gestaan (waar ze Mars in verhoging ontving): de verandering van Teken geeft aan dat ze op zoek is naar een andere energieleverancier.

De potentiële leverancier, ‘B-energie’,  is Saturnus.

Saturnus beschrijft de energieleverancier ‘B’ goed: een bedrijf dat energie tegen een scherpe prijs aanbiedt. Maar ook een bedrijf waarover, blijkt uit de reviews,  nogal wat negatieve ervaringen zijn gemeld: problemen met overstappen, moeilijke bereikbaarheid, klantonvriendelijk.

Saturnus is peregrien… dat is niet zo gunstig, maar is in wederzijdse receptie met Mercurius: haar portemonnee! De keuze voor ‘B-energie’ zal haar dan ook een  financieel voordeel opleveren.

In de uurhoek ontvangt de Maan de significator van ‘B-energie’, Saturnus, in Vernietiging. Dit betekent  dat ze zich bij dit bedrijf waarschijnlijk niet helemaal thuis zal voelen.

Als ik kijk naar de mogelijkheid van een derde energieleverancier ( Jupiter) ziet het ernaar uit dat het haar weliswaar minder voordeel oplevert, maar dat het een bedrijf is waar ze zich beter thuis zal voelen.


Het advies

Haar vraag of ‘B-energie’ voordeel voor haar oplevert kan ik bevestigen. In die zin is het een goede stap om te doen, maar ik weet niet of dat bedrijf in andere opzichten (service bijvoorbeeld) zo goed zal zijn. Het is raadzaam nog een beetje verder te zoeken…


Korte tijd later neemt ze contact op en vertelt dat ze dat gedaan heeft. ‘B-energie’ kwam haar niet betrouwbaar over. Ze heeft gekozen voor een andere ‘groene’, meer idealistische, vooruitstrevende aanbieder met een betere service. Een die qua omschrijving precies bij Jupiter past.


-----< vorige pagina    

 


Wisdom begins in

wonder...


Socrates