Rozijntje

Medische uurhoekastrologie: wat is er mis met Rozijntje?

Onze jongste kat, Rozijntje, is erg  speels. Ze doet niets liever dan rondrennen in  huis, spelend met alle nepmuizen die ze op haar weg vindt.  Ze vindt het vooral leuk als ik de muis bovenop de kast gooi. Ze gaat hem voor me ophalen, legt hem voor me neer en schiet alweer de kast op in de  verwachting dat ik die muis  er nog eens op gooi. We hebben ook nog twee oude katten die  veel minder in zijn voor een spelletje,  maar Rozijntje  vindt het  heerlijk om vlák langs ze  heen te scheuren; elke reactie die ze weet te ontlokken  is  leuk! Tenzij  er een flinke klap uitgedeeld wordt natuurlijk... dan dimt ze  in, voor zolang het duurt...


Een  tijdje geleden, 's morgens,  zat Rozijntje op de  drempel naar de zitkamer. Ik  was in de keuken bezig en  in mijn  ooghoek zag ik dat ze opstond en mank liep. Ik schrok... zag ik dat nu goed? Ik keek nog eens, maar er leek  niets meer aan de hand. Ik dacht dat ik het niet goed gezien had. Even later gebeurde het  echter weer.  Ze mopperde en  kon moeilijk op haar rechter achterpootje staan.


Dus stelde ik de vraag "Wat is er aan de hand met het achterpootje van Rozijntje?".

krijgt mijn vriend de woning?

De analyse


Rozijntje wordt aangegeven door de significator van het 6de Huis: Jupiter

Jupiter (Heet en Droog) staat in Kreeft (Koud en Vochtig). Het Temperament komt niet overeen.

De dispositor van Jupiter, de Maan geeft de oorzaak van haar probleem  aan: volgens Saunders’ “ The Astrological Judgement and Practice of Physic” heeft de Maan op 21 graden  te maken met pijn in de knie, een verstoring van de 1ste graad. Een líchte verstoring gelukkig!


Wat is er gebeurd?

Het laatste aspect dat de Maan gemaakt heeft is een conjunctie met de vaste ster Uranus die een oppositie met Mars in een Luchtteken. Het Luchtteken wijst op de mogelijkheid van 'hoog':  misschien is ze van de kast gesprongen en daarbij ongelukkig terechtgekomen.


Prognose

De Maan is op weg naar een conjunctie met de Zuidnode: haar klachten zullen verminderen.

Er is nog meer goed nieuws in de horoscoop te zien: Jupiter staat op Pollux, wat zoveel betekent als dat de verstoring niet fataal is.


Wat te doen?

De Maan in een Vuurteken geeft aan dat rust belangrijk is (ik ben uiteraard ook langs de dierenarts geweest!) .


Het antwoord

Er was inderdaad sprake van een probleem met haar knie. Mogelijk was door de val een van haar kniebanden gescheurd, waardoor haar knieschijf niet op zijn plaats bleef zitten en soms uit de kom schoot. Op die momenten kon ze niet op haar achterpootje staan.

Gelukkig had Rozijntje zélf al een oplossing 'bedacht' voor het probleem:

als  haar knieschijfje niet goed zat, ging ze op haar zij liggen... haar knieschijf schoot dan weer op zijn plaats en twee tellen later stoof ze weer weg alsof er niets aan de hand was. Daarnaast werkte het hete zomerweer mee en lag ze heerlijk rustig in de zon te genieten van de warmte.

Na twee maanden was ze weer beter.
< vorige pagina

rozijntje